Carte: KARATE - Artă, Frumusețe, Armonie, de Sorana Herța

Aparitie editoriala:
Karate - artă, frumusețe, armonie
Sorana HERȚA

Editura NAPOCA STAR 2019

KARATE - artă, frumusețe, armonie
Sorana Herța

Recenzie:

Cartea Soranei Herța, Karate: Artă, Frumusețe, Armonie (noțiuni de baza) este o apariție editorială binevenită. Volumul este destinat unui public debutant în practicarea karate-ului, care dorește să găsească raspunsuri la nelămuriri despre aspecte ale acestei arte marțiale. 

Karate: Artă, Frumusețe, Armonie face o scurtă incursiune în istoria karate-ului, trecând în revistă personalitățile care au dezvoltat karate-ul tradițional la nivel mondial și în România. Lectura continuă cu explicații privind importanța dojo-ului, locul unde se practică karate-ul și cu o descriere a GI-ului, îmbrăcămintea specifică karate-ului. 

Autoarea începe prin expunerea principiilor karate-ului ca apoi să detalieze pozițiile și tehnicile fundatamentale folosite de sportivi. Desigur, sunt abordate și chestiuni mai tehnice care țin de antrenamentul și competiția practicanților, respectiv kata și kumite, dar și de arbitrajul în karate.

În cuprinsul cărții, autoarea a inclus povești cu tâlc din lumea samurailor și a practicanților de karate, dar și un extrem de util dicționar cu termenii cei mai uzuali din karate. 

Nu in ultimul rând, textul notează câteva citate din maeștri karate-ului tradițional, cuvinte care pot servi ca inspirație pentru orice tânăr care se inițiază în acest sport. 

Scrisă pentru tineri, cartea își depășește publicul, fiind o lectură plăcută pentru oricine manifestă interes sau curiozitate pentru arta karate-ului. 


Despre autor:

Sorana Herța, maestru emerit al sportului,  este instructor in cadrul Federatiei Romane de Karate Traditional si fosta componenta a lotului national de seniori. In prezent coordoneaza clubul ACS Focus Cluj.

Comenzi:

Costul cartii este de 25 RON, iar comenzile se pot transmite telefonic sau prin email:
    Sorana Herța
    + 0757 169 411
    acsfocus@yahoo.com

Comenzile plasate si achitate pana la sfarsitul lunii septembrie 2019 vor putea fi livrate la inceputul lunii octombrie 2019. Cei care comanda si vin la Finala de Karate Traditional de Copii de la Ploiesti vor primi cartea cu autograful autoarei

Plata se poate face la ramburs (la ridicarea coletului) sau prin transfer bancar in contul:
    Herta Sorana
    RO68BTRL01301201811604XX
    Banca Transilvania

Transportul este suportat de cumparator pentru comenzi sub 250 RON. Comenzile care depasesc 250 RON beneficiaza de transport inclus.

Cuprins si coperta:


Sorana Herta - Karate: Arta, Frumusete si Armonia - Notiuni de baza

Gichin Funakoshi

Hidetaka Nishiyama

Vladimir Jorga

Ilija Jorga

Dan Stuparu

Sponsorizează

Alege clubul cu care dorești să intri în contact sau discută direct cu Federația Română de Karate Tradițional.

Înscriere club

Înscrie-ți clubul pe Harta Karate-ului Tradițional din România. Clubul trebuie să fie acreditat și afiliat FRKT/ETFK/ITKF sau WFF.

Postează info

Trimite-ne un eveniment, antrenament sau articol despre Karate Tradițional și noi îl vom publica.

Contact

Dacă ai nevoie de ajutor nu ezita să ne contactezi.