Ghid produse farmaceutice permise in sport

conform ANAD, editia 2016
(anad.ro, anad.gov.ro)

Agentia Nationala Anti-doping, organism care se ocupa cu implementarea Codului Mondial Anti-doping la nivel national, are ca scopuri principale: 

Procedura de desfasurare a controlului doping

Sportivii trebuie sa se supuna controlului doping oriunde si oricând, refuzul sau neprezentarea nejustificata pentru prelevarea de probe dupa primirea invitatiei la controlul doping, în conformitate cu reglementarile anti-doping, sau evitarea în orice mod a prelevarii probelor reprezinta o încalcare a reglementarilor în vigoare. Programul nostru de control doping este în conformitate cu Codul Mondial Anti-Doping, Standardul International pentru Testare si Investigatii. Codul Mondial Anti-Doping si Standardul International pentru Testare si Investigatii al carui scop principal este planificarea de testari inteligente si eficiente, atât în competitie cât si în afara competitiei si mentinerea integritatii si identitatii probelor recoltate, din momentul înstiintarii sportivului despre testare pâna la predarea probelor la Laboratorul de Control Doping pentru analiza.
(!) Toate testarile vor fi facute fara aviz prealabil, în afara circumstantelor exceptionale si justificabile.
(!) Pe baza evaluarii riscurilor la dopaj, controalele doping pot implica recoltarea fie numai a probelor de urina, fie numai a celor de sânge, fie ambele.

anad.ro

Va sugeram sa consultati ghidul produselor farmaceutice permise in sport pentru tratarea anumitor afectiuni, editia 2016, conform ANAD, pentru a evita eventuale neglijente. 

Fiecare karateka participant in competitiile nationale de karate si in competitiile internationale de karate are obligatia de a respecta indicatiile ANAD si Codul Mondial Anti-doping.

 

Gichin Funakoshi

Hidetaka Nishiyama

Vladimir Jorga

Ilija Jorga

Dan Stuparu

Sponsorizează

Alege clubul cu care dorești să intri în contact sau discută direct cu Federația Română de Karate Tradițional.

Înscriere club

Înscrie-ți clubul pe Harta Karate-ului Tradițional din România. Clubul trebuie să fie acreditat și afiliat FRKT/ETFK/ITKF.

Postează info

Trimite-ne un eveniment, antrenament sau articol despre Karate Tradițional și noi îl vom publica.

Contact

Dacă ai nevoie de ajutor nu ezita să ne contactezi.